torsdag 19. november 2009

Årets pepperkakehus


Da er årets pepperkakehus klar! En heldig vinner får den med seg hjem - lodd (kr. 10.-) kjøpes på julemarkedet og trekkning skjer senere samme dag på Oslo Montessori Skole. Har du ikke anledning til å komme på Julemarkedet men har allikevel lyst å kjøpe lodd så er det fullt mulig - send meg en mail, så ordner vi det!

Husk, du kan også kjøpe lodd for årets pledd og for gull engelene som også er omtalt her på bloggen.

Mail sendes ijjohnsen@hotmail.com

Cajsa´s fruktkake

Cajsa´s fruktkake med cognac har alltid vært et fint innslag i bodene og nå som hun har flyttet til Sverige klarte vi å få oppskriften fra henne og lagde det selv - klar for salg i bodene igjen. Takk for oppskriften Cajsa!

Pepperkakehjertelollipop




Da er pepperkakehjertelollipopene klare for Julemarkedsdagen - de matcher genserene som Eva, Tara, Ragnhild og Ingerid har laget - se tidligere innlegg. Må bare ha!!!

Kranser


To kjedelige brune kranser ble kjøpt på mestergrønn på salg i høst. Disse er nå blitt "oppgradert" og er klare for bodene - kun 2 stykker til salgs!

onsdag 18. november 2009

Stjerner og hjerter


Kristin har laget julepynt - stjerner og hjerter i forskjellige farger som kan henges rundt i huset eller på treet.....

Adventskalender

Petra har laget pepperkakehus som adventskalendere - en stor til auksjonen og noen mindre til bodene.

Punsjboller...


Anette har laget punsjboller som ligger for øyeblikket i frysen. De venter bare på en sjokolade trekk og blir så pakket ned i disse nydelige gave esker, klare for salg. Første mann til mølla!!

tirsdag 17. november 2009

Håndmalte gensere







Tara (B), Ragnhild (C), Ingerid og Eva har hatt verksted og har håndmalt gensere til Julemarkedet. I alt en 10-15 stykker som er stæsjet ordentlig opp og klar til å bli plukket opp av ivrige kjøpere...

Årets pledd

For tredje år på rad kommer mødre på skolen sammen for å strikke pledd. I år har Annette, Sissel, Kari, Hanna og Cathrine jobbet sammen og resultatet ser du over. Et nydelig pledd i 100% ull i mørke brunt med blå innslag. Lapper er strikket, sydd sammen, hele pleddet har fått en heklet kant i mørke brunt og så er pleddet blitt tovet. En vakker, varm, myk og deilig pledd!!

Du kan være den heldige vinneren av pleddet - du trenger bare å kjøpe lodd på Julemarkedet (kr. 10 loddet) og kanskje er det du som vinner pleddet når vi trekker lodd senere på dagen. Rekker du ikke innom julemarkedet men har lyst å kjøpe lodd, så gi meg beskjed ved å legge inn en kommentar på bloggen.

Pepperkakehus i miniatyr







Charlotte slår til igjen med sine nydelige pepperkakehus i miniatyr. Skal du kjøpe en må du være tidlig ute....

mandag 16. november 2009

Bakeverksted


Da ble det et aldri så lite bake verksted på lørdag med Janne Grethe, Mariann, Christine og jeg. Ca. 20 kilo pepperkakedeig og 10 store pakker med biscotti (julebiscotti med tranebær og pistasj og skokolade biscotti med pistasj og sjokoladebiter) samt utbaking av store pepperkaker i hjerteform som nå bare venter på pynt, klarte vi fire å lage en våt ettermiddag. Veldig hyggelig var det også!!


Julemarmelade

Kit (mor) og Sine (datter) har laget julemarmelade igjen i år - se fjorårets innslag her http://julemarked.blogspot.com/2008/11/kit-og-sine.html. Deilig julemarmelade laget av sitrus frukter tilsatt kanel og sukker.

søndag 15. november 2009

Frokostblanding

Monica´s granola har nå vært et fast innslag i julemarkedets boder flere år på rad - og alltid like populær. I år finner du den i bodene igjen - deilig frokostblanding laget av havre, mandler, kokosmasse, tranebær, sukker og sirup.

pepperkakehus

Prosjekt pepperkakehus er i gang.....

lørdag 14. november 2009

flere engler

Lisa (kunst og håndverks lærer og nå også foreldre på skolen) har levert to nydelige forgyllte engler som vi skal selge i bodene på Julemarkedet. Sammen med pledd og pepperkakehus, kan du kjøpe lodd (kr 10.- stykket) og kanskje bli den heldige vinneren.... Og som mine barn sier - jo flere lodd du kjøper, jo større sjanse for å vinne....

fredag 13. november 2009

Julekort


Gerd har laget gammeldagse til- og fra kort laget av postkort printet på fotopapir, klebet på kartong og pyntet med fløyelsbånd i diverse farger pluss litt glitter. De pakkes 5 sammen i celofan - klar til å bli revet bort....

Nostalgisk jul


Kristina har laget hjerter av nydelig papir fra Papirgalleriet - disse blir å kjøpe i bodene på Julemarkedet.. Føler du deg inspirert så har jeg funnet linker til sider med innstruks til bretting av flere typer julestjerner....se:

torsdag 12. november 2009

Ideer fra Etsy



Er du tom for ideer, anbefaler jeg et besøk på www.etsy.com - håndarbeid på nett... Her er bare noen eksempler på hva man kan lage til jul - alt fra filt dekorasjoner til å henge på juletreet, strikkede juletre dekorasjoner, enkle papir dekorasjoner som er faktisk sydd sammen og sist men ikke minst - Rudolf som kosedyr....

Sitronsirup


Sitronsirup blir å få kjøpt på Julemarkedet igjen i år !! Den er svært så ettertraktet så ser du den i bodene er det bare å kjøpe før de forsvinner....

onsdag 11. november 2009

Blomster


Blomsterbestilling, frist 12. november 2009 NB! Frist er utsatt - fortsatt mulig å bestille blomster!!!!!

Julemarkedet tilbyr kvalitetsblomster til konkeransedyktig pris!
Bestill til deg selv og som gaver, og du støtter samtidig Oslo Montessoriskole!

Bestillingen foretar du på It's learning ved å fylle ut "undersøkelsen" under hvis du har barn på OMS, eller ved å sende en mail til kristin.hovland@stami.no med informasjon om navn, type blomst, farge og antall. Bestillingen er bindende.

Blomstene hentes på OMS Julemarkedet lørdag 21. november 2009 kl. 11 - 16.

Prisliste;
Orkidé, hvit, lilla eller rosa, kr 200,-
Azalea, hvit eller rød, kr 100,-
Amaryllis, hvit, rød eller rosa kr 100,-

Julemarkedet har tidligere hatt gleden av Rhadica Sings kompetanse på blomster.
Når ikke hun nå holder i blomstersalget, har vi gleden av å videreføre salget gjennom hennes kontakter, og kan tilby samme kvalitet og pris!
Stor takk til Rhadica!

Juletrær

Enda en resirkuleringside - juletrær brettet av barna´s Donald blader, fars motor blad og mors kataloger. Det er litt uenighet i huset om disse kan faktisk selges - i all tilfeller så fungerer de bra som pynt i bodene.

tirsdag 10. november 2009

Ingefærsyltet gresskar



Ragnhild, Ellisiv, Sunniva og Ella kom sammen på lørdag i regi av Inga Marie for å lage ingefær syltet gresskar. Halloween pynt ble gjort om til julemarkeds produkter - oppskrift ble fulgt fra den rutete kokeboken og etiketter kunstferdig skrevet. Ca. 30 glass kommer for slag i bodene - et supert bidrag!!

mandag 9. november 2009

Tinnsoldater


Ole Bjørn har holdt 2 tinnsoldat verksteder med mange ivrige skolebarn og her ser dere resultatene. Alle soldatene stilles ut for salg i bodene på Julemarkedet - alle gutters drøm?


fredag 6. november 2009

Innpakking - bakst

Vi har fått tak i miljøvennlige (100% nedbrytbare) former laget av poppeltre som vi kan bruke til innpakkning av matvarer som skal selges i bodene. Innpakkningen kjenner dere kanskje igjen fra åpent bakeri (som bruker de for å pakke inn sin pepperkakedeig) eller Pascal blant annet. I tillegg til å se pene ut, så kan man faktisk bake i de. Dermed er det duket for bakst av julekaker solgt i sine former.....

torsdag 5. november 2009

Trearmede lys


Og ja, vi ønsker oss håndstøpte trearmede hellig tre-kongerslys for å selge i Julemarkedets sine boder. Er det noen som kan lage/skaffe disse?

onsdag 4. november 2009

Noe for barna

Kari har sydd.... fine sjøhester og rangler til de minste.

tirsdag 3. november 2009

Pulsvarmere

Kari er i gang igjen med pulsvarmere - denne gangen med hull for tommel men ellers som alltid - i deilig mohair garn og perlemønster....

mandag 2. november 2009

Papirstjerner

Ja, nå er det offisiellt tid for juleforberedelser.... BoBedre har i sitt siste number mange ideer til jul, blant annet julestjerner brettet av papirstrimler. I fjor lagde Hilde en mange hvite brettede stjerner - hun har nå flyttet - så hvis noen føler for å overta stafettpinnnen så kan de følge anvisningene nedenfor.... eller følge denne linken:http://www.aftenbladet.no/jul/964187/Papirstrimler_blir_stjernevrimler.html


Papir kan du kjøpe og kappe på Norway Designs eller du kan finne ferdige strimler hos www.cchobby.no.

Related Posts with Thumbnails