onsdag 25. februar 2009

noe godt for de små....


Her er en garantert suksees blant barn - slikkepinner med julefigurer.... dvs. dette er ikke slikkepinner i ordets rette forstand, det er faktisk små kaker på pinne - eller cake balls som det heter så delikat på engelsk... Midten er en blanding av kake som er smulet opp i food processor i blandet "frosting" for å gi den en formbar konsistens. Kaken monteres så på pinne, settes i frysen for å stivne den opp noe før den dyppes i "candy melts" som jeg kan bare gjette er en form for smeltet sukkertøy. Figurene pyntes etter fantasi...... les mer på www.bakerella.blogspot.com



mandag 23. februar 2009

nye ideer.....

Jeg følger en blogg som heter Sage mommy og der dukket disse bildene opp. Lys i blikk bokser er en enkel ting å lage ( hvis du har blikkbokser... ellers er det kanskje noe man kan finne på loppemarked ) og en fin gave å gi, særlig hvis lyset har en fin duft..... Lavendel poser lagde vi til Julemarkedet 2008 men disse synes jeg var enda tøffere. Etikettene lages med "iron on transfer"  syes på en av hjerte sidene før du syr 2 hjertesider sammen. Ha en liten åpning på siden for å fylle lavendel og sy igjen for hånd. Hva du har lyst å formidle på din duftepose er opp til deg......

tirsdag 3. februar 2009

Om jeg bare var noe mer IT anlagt....


så hadde jeg sikkert funnet ut av hvordan jeg skulle legge ut en lysbildefremstilling av alle de flotte produktene som ble solgt på Julemarkedet 2008. Dere må nøye dere med at jeg har omsider funnet ut av hvordan man setter 2 bilder ved siden av hverandre....hurra! 
For å se flere bilder kan dere gå inn på
Her finner dere bilder av samtlige varer som ble lagt ut til salgs i bodene (iallfall alle som var levert innen lørdag morgen, nybakt brød for eksempel kom senere...)
Tusen takk for alle bidrag og all hjelp med bodene, det var fenomenalt i år igjen! Veldig god stemning i bodene i år og foreldre fra Gruppe B engasjerte seg veldig og solgte varer så det suste. Julemarkedet dro inn 150´i år derav kom 60´fra bodene hvorav varer som vi solgte lodd for - pledd, duk og pepperkakehus dro inn ca. 9´000.-  Vi ønsker oss flere slike store prosjekter som kan loddes ut til neste år!!
Jeg er noe tom for ideer om hvordan man skal klare å motivere enda flere til å produsere til Julemarkedet. Vi har uendelig mange ideer om hva man kan lage men mangler arbeidskraften. Det har vært en hyggelig utvikling at flere nye foreldre bidrar og at flere foreldre går sammen for å strikke/bake/sylte/osv. Nivået på innleverte varer er også upåklagelig! Så hva mer kan gjøres for å gjøre bodene enda bedre? Produsere enda mer og være nytenkende tror jeg er erfaringen vi kan trekke fra i år. Selv om varer er en slager det ene året garanterer det ikke like stor salg året etter og vi må være flinke til å introdusere nye produkter hvert år. I år var det krittt tavler som var nytt og de ble utsolgt. Til og fra kort som solgte ut så fort i 2007 ble liggende igjen. Derimot så finnes det også varer som selges år etter år.....for eksempel pulsvarmere i nøytrale farger, dvs. svart, grått, brunt, osv. Det lønner seg også å satse på mangfold i produkter istedenfor å produsere mange av samme ting. Det å bli utsolgt på varer er positivt og vi vil skalere ned neste år på mengde pepperkakedeig, saft og egg som legges ut for salg.
Jeg håper også at bloggen er en inspirasjon og informasjons kilde for alle - har dere ideer eller kommentarer så er det bare å legge det inn som kommentar på bloggen. Har dere bilder som illustrerer ideer eller av noe dere holder på med selv, send de til meg ijjohnsen@hotmail.com, så publiserer jeg det på bloggen. Bloggen vil nå regelmessig bli oppdatert gjennom året.
I mellomtiden så oppfordrer jeg dere til å holde øynene åpne for gode ideer og til å ikke nøle med å sette i gang med produksjon til Julemarkedet 2009!! :-)
Related Posts with Thumbnails